Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler:

5 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta

Hazırlanışı:

Tereyağ eritilir ve oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Bir kabın içine yumurta, şeker, yoğurt, kabartma tozu ve eritilmiş tereyağ toplanır. Tek seferde iyice karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Hamur kıvamına gelen malzeme, kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur. Elleri bir miktar sıvı yağ ile yağladıktan sonra hamurdan bezeler koparılır ve elde şekillendirilir. İçi yağlanmış fırın tepsisine hamurlar sırayla dizilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.

Yorumlar