Malzemeler:
1 buçuk su bardağı ince irmik
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Bir tencerede süt kaynatılırken diğer bir tencerede su ve şeker yavaş yavaş karıştırılarak kaynatılır. Tereyağı başka bir tencerede eritildikten sonra ocak orta ateşe alınır. İrmik ilave edilir ve rengi değişene kadar kavrulur. Ocak kısık ateşe alınır. Önce şekerli su, sonra sıcak süt
yavaş yavaş ilave edilir. Eklenen malzemeler çekene kadar arada sırada karıştırılarak kısık ateşte pişilmeye devam edilir. Çekme işlemi tamamlandığında ocağın altı kapatılır ve tencerenin ağzı kapatıldıktan sonra dinlenmeye bırakılır. Sonra kaselere dökülerek servise hazır hale getirilir.
*Tarife fıstık (dolmalık) ekleyip hazırlamak isteyenler; tereyağ eritildikten sonra fıstıkların rengi değişene kadar kavrulmalı sonra irmiği ilave ettikten sonra diğer işlemlere devam etmelidirler.
** Bu tariften yaklaşık 6 kase irmik helvası çıkmaktadır.
1 buçuk su bardağı ince irmik
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Bir tencerede süt kaynatılırken diğer bir tencerede su ve şeker yavaş yavaş karıştırılarak kaynatılır. Tereyağı başka bir tencerede eritildikten sonra ocak orta ateşe alınır. İrmik ilave edilir ve rengi değişene kadar kavrulur. Ocak kısık ateşe alınır. Önce şekerli su, sonra sıcak süt
yavaş yavaş ilave edilir. Eklenen malzemeler çekene kadar arada sırada karıştırılarak kısık ateşte pişilmeye devam edilir. Çekme işlemi tamamlandığında ocağın altı kapatılır ve tencerenin ağzı kapatıldıktan sonra dinlenmeye bırakılır. Sonra kaselere dökülerek servise hazır hale getirilir.
*Tarife fıstık (dolmalık) ekleyip hazırlamak isteyenler; tereyağ eritildikten sonra fıstıkların rengi değişene kadar kavrulmalı sonra irmiği ilave ettikten sonra diğer işlemlere devam etmelidirler.
** Bu tariften yaklaşık 6 kase irmik helvası çıkmaktadır.
Yorumlar
Yorum Gönder