Malzemeler:
1 kase orta kalınlıkta doğranmış kuru çökelek
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet yumurta (isteğe göre 2 adet)
Tuz
Hazırlanışı:
Tava ocağa alındıktan sonra içinde tereyağ eritilir. Tavanın içine çökelekler dökülür ve tava orta ateşe alınır. Çökeleklerin her bir yüzü kızarana kadar kavrulur. (* Ancak çok kavrulmamasına dikkat edilmelidir.) Son olarak yumurta ilave edilir ve tuz eklenir. Güzelce karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır.
1 kase orta kalınlıkta doğranmış kuru çökelek
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet yumurta (isteğe göre 2 adet)
Tuz
Hazırlanışı:
Tava ocağa alındıktan sonra içinde tereyağ eritilir. Tavanın içine çökelekler dökülür ve tava orta ateşe alınır. Çökeleklerin her bir yüzü kızarana kadar kavrulur. (* Ancak çok kavrulmamasına dikkat edilmelidir.) Son olarak yumurta ilave edilir ve tuz eklenir. Güzelce karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır.
Yorumlar
Yorum Gönder