Kolay Ekmek Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

8 adet dilimlenmiş bayat ekmek
Bir buçuk yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için; 
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Ekmek dilimleri fırında veya yağsız tavada hafif çıtır olacak şekilde ısıtılır. Bir kapta tereyağı eritilir. Eritilen tereyağı ekmek dilimlerinin üstünde gezdirilir. Dilimler tereyağını çekerken şerbetin yapım işine başlanır. Bir tencerede kaynamaya başlayan suya toz şeker ilave edilir. Toz şeker tamamen çözülene kadar karıştırma işlemine devam edilir.Şerbetinin kıvamının tutması için limon suyu eklenir. Ocak orta ateşe alınır ve şerbet koyulaşana kadar karıştırılır. Sonra ocağın altı kapatılarak şerbetin ılınması için beklenir. Ilınan şerbet ekmek dilimlerinin üstünde güzelce gezdirilir ve şerbeti çekene kadar beklenir.  Dilerseniz tatlınızın üstüne kaymak veya vanilyalı dondurma koyarak servis edebilirsiniz.

Yorumlar