Şinitzel Tarifi

Malzemeler:

1 kg tavuk göğsü
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Bir kabın içinde baharatlar, tuz ve yumurta karıştırılır.  Mutfak çekiciyle düzleştirilmiş tavuk göğüsleri bu kabın içinde hazırlanan karışıma bulanır. Diğer kaplara galeta unu ve un konur. Tavuk göğüsleri sırasıyla bu kaplara yatırılır. Tüm yüzeylerinin un ve galeta unuyla kaplanmasına özen gösterilir. Bir tavanın içine sıvı yağ konur. Ocağın ayarı orta ile kısık ateş arasına alınır. Tavuk göğüslerinin her yüzü eş zamanlı pişirilir.

Yorumlar