Malzemeler:
Orta boy beyaz lahana
1 büyük baş soğan
1 su bardağı yıkanmış pirinç
2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Karabiber
Hazırlanış:
Lahananın yaprakları ayrıldıktan sonra sert kısımları kesilir. Bir tencerenin içinde yaprakları sarılacak duruma gelene kadar haşlanır ve suyu süzülür. İç harcının hazırlanması için; yarım çay bardağı zeytinyağ bir tencereye konur. Biraz ısıtıldıktan sonra ince doğranmış soğan 2 dakika kadar sotelenir. Sonra pirinç, tuz ve karabiber eklenir. 1 dakika kadar kavrulduktan sonra yarım su bardağı sıcak su eklenir. Ocak kısık ateşe alınır. Pirinçler suyu çekene kadar pişirilir. Sonra ince kıyılmış maydanoz eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Sonraki aşamada, lahana yapraklarının içine iç harç konulur ve sarılır. Geniş bir tencerenin içine hiç boşluk bırakmadan sarmalar yerleştirilir. Tencereye sarmaların üstünü çok az geçecek kadar su eklenir ve az miktarda zeytinyağ konulur. Tencerenin kapağı kapatıldıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir. Ocağın altı kapatılır. Soğuk olarak servis edilir.
Orta boy beyaz lahana
1 büyük baş soğan
1 su bardağı yıkanmış pirinç
2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Karabiber
Hazırlanış:
Lahananın yaprakları ayrıldıktan sonra sert kısımları kesilir. Bir tencerenin içinde yaprakları sarılacak duruma gelene kadar haşlanır ve suyu süzülür. İç harcının hazırlanması için; yarım çay bardağı zeytinyağ bir tencereye konur. Biraz ısıtıldıktan sonra ince doğranmış soğan 2 dakika kadar sotelenir. Sonra pirinç, tuz ve karabiber eklenir. 1 dakika kadar kavrulduktan sonra yarım su bardağı sıcak su eklenir. Ocak kısık ateşe alınır. Pirinçler suyu çekene kadar pişirilir. Sonra ince kıyılmış maydanoz eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Sonraki aşamada, lahana yapraklarının içine iç harç konulur ve sarılır. Geniş bir tencerenin içine hiç boşluk bırakmadan sarmalar yerleştirilir. Tencereye sarmaların üstünü çok az geçecek kadar su eklenir ve az miktarda zeytinyağ konulur. Tencerenin kapağı kapatıldıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir. Ocağın altı kapatılır. Soğuk olarak servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder